Voorwoord

UIttreksel uit de publiciteitsbrochure 2023:

‘Alle wegen leiden naar Rome’, deze zegswijze prikten we in het midden van onze vergaderzaal op de muur. Telkens we weer op een barrière stootten, zochten we een nieuwe manier om te spelen en te entertainen. Flashmobs op het WK wielrennen, winterwandelingen die nooit plaatsvonden, zoomrepetities, regenboogstudio’s, boeren en vrouwen,… Je kan het zo gek niet bedenken, wij deden het.

‘Alle wegen leiden naar Rome’, het zat in ons hoofd gebeiteld. Telkens een paar stappen terug, een nieuwe afslag nemen en op naar het ultieme doel. We zouden opnieuw theater brengen in Dudzele. Ik klamp me op dit eigenste moment nog vast aan een houten tafel, want het ijverige duo van Gucht en Van Ranst zoeken nog steeds naar airplay. Toch gaat het ons lukken. Op de repetities spatten dialogen in het rond en strooien de acteurs met fascinerende theatrale gebaren. De decormaquette kennen we ondertussen uit ons hoofd en de belichting staat op felgroen. We gaan door tot aan de première.

‘Alle wegen leiden naar Rome’, we mochten afgelopen weken zelfs al een afslag maken naar een dynamische plek, waar jongeren het spel maakten. Het was ontroerend om het ongeremde enthousiasme van het podium te zien rollen en opnieuw een lachend theaterpubliek in Dudzele te verwelkomen.

‘Alle wegen leiden naar Rome’, ook ons stuk ’30 seconden liefde’. We laten in februari de Italiaanse zon binnen en verwarmen jullie met een vertederende komedie. In de hectiek van la bella italia, ontmoetten we een welgestelde familie, die zich door het leven kabbelt. Tot plots een gretige snuiter voor deining en storm in het gezin zorgt.

‘Alle wegen leiden naar Rome’ dus. Regisseur en Brugs theatericoon Dominique Berten wijst ons de weg. We moeten ons nu enkel nog kunnen verplaatsen op die wegen. In plaats van wielen en supersonische motoren, rekenen we daarvoor op mensen. We leunen op sterke schouders om onze decors op te bouwen, beschikken over vriendelijke handen om drankjes te schenken en staan in stevige schoenen om vol te houden tot aan de speelweken. Ook de bijdrages van onze sponsors zijn een belangrijke steun om Rome te bereiken.

Stap nu maar in en reis met ons mee, op naar Rome, op naar een nieuw stuk, op naar ‘30 seconden liefde’.