theaterstuk 2022:

Waarschijnlijk hebben jullie het nieuws de laatste dagen gevolgd zoals sommigen onder jullie ooit op het puntje van jullie stoel zaten bij ‘moord op Dunholm Castle’. Ook wij duimden nog voor een mirakeltje en hielden ons vast aan een hoopje dat amateurkunsten toch nog een uitweg zouden vinden in dit nieuwe bedrijf van het Griekse alfabet. Toch mocht het niet zijn.  

Sinds de kick-off is er al een pak werk verzet om “zaterdag, zondag, maandag” op de planken te brengen. Onze regisseur en acteurs hebben gezwoegd op teksten en getraind op dialogen. Open deuren hoeven we niet in te trappen, want we hebben het meer voor open doekjes. Dat verdienen ze alleszins, want de afgelopen weken bleven de spelers doorzetten, zelfs digitaal. Chapeau!  

Hoewel wij doorzetters zijn en Cultuur ondertussen zijn tanden toont, blijven fysieke repetities de komende weken verboden. Zo is het voor onze kring onhaalbaar om ons stuk nog klaar te krijgen voor de première. We beslisten dus om de productie af te gelasten.

Met het bestuur en de spelerskring speuren we verder naar nieuwe paden die we kunnen inslaan om het komende jaar toch nog theater naar Dudzele te brengen. Volg onze website en sociale media.  

Napoli, 1960.

ZATERDAG: We zijn bij familie Priore. Donna Rosa zwaait de pollepel in de cuccina, daar staat de Ragu te pruttelen. En het is niet alleen de Ragu die pruttelt, iedereen in de familie ligt overhoop met iedereen. Tussen Donna Rosa en haar man Peppino zit er wel een serieus haar in de boter.

ZONDAG: Het traditioneel diner met de kinderen, kleinkinderen, zussen, broers, tantes, nonkels en vrienden. Het diner ontspoort in een Italiaanse cocktail van heftige discussies, oplaaiende passies, venijnige trots en bijtende haat. (om een Napolitaans beeld te gebruiken:) De Vesuvius barst uit en de lava stroomt rijkelijk.

MAANDAG: Kan dit nog goed komen? Gelukkig is er nog: Amore, amore, amore!

In Italië behoort “Zaterdag, Zondag, Maandag” tot één van de populairste en meest geliefde stukken uit het theaterrepertoire. In maart valt Dudzele en omstreken vast en zeker voor de charme van dit prachtig volkse stuk, diepmenselijk, ontroerend en hilarisch tegelijk, over twee mensen die door de tijd en de omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid en er alles aan doen om hun relatie terug met de nodige nieuwe liefde te laten vaccineren.