Voorwoord

UIttreksel uit de publiciteitsbrochure 2018:

In tijden van keuzestress en shopgekte, willen we je een ultieme tip geven…Theater!

Ook dit jaar schenken we je elke avond een prachtig toneelpakketje dat je vol spanning mag uitpakken. Lint voor lint, personage voor personage,  hoe meer het cadeau prijsgeeft, hoe verder je wegzinkt in die heerlijke cocktail van emoties en plotwendingen.  Papier voor papier, dialoog na dialoog tot je plots bij dat verrassend einde komt.  Uiteindelijk geeft het spel al zijn geheimen prijs en is er weer een prachtige herinnering in jouw geheugen gegrift.

Ik geef toe, ik ben je als een platte commerçant aan het verleiden voor een gevoel dat je evengoed kan bereiken met tien beurten bij de lokale yogameester of door vijf witte chocoladeventen naar binnen te werken.  Alleen de indigestie achteraf hoeft u er bij ons niet bij te nemen, tenzij u natuurlijk iets te lang geniet van al het lekkers dat we in onze bar bieden.

Waarom dan toch ons nieuw toneelstuk kiezen?

  • Bij ons is alles mogelijk, op scene ontstaat een verhaal waarin het zalig verdwalen is.
  • We werken met het kruim van de West-Vlaamse theaterscene, van decorbouwer tot acteur, van regisseur tot baruitbater. Het zijn stuk voor stuk gereputeerde vakmensen.
  • We kunnen elk jaar rekenen op de geëngageerde steun van honderden sponsors.
  • Ons product is het resultaat van keiharde vrijwillige inzet en Spartaanse repetitiesessies.

Als ik nu nog teveel klink als de gemiddelde standhouder in de superbazaar, dan zijn we op de goeie weg.  Onze productie speelt zich namelijk af in zo’n grootwarenhuis en wel in de duistere achterkamertjes van die grote winkels.  De natuurlijke habitat van klerken, secretaressen en managers, waar balansen moeten kloppen en klachten klantvriendelijk behandeld worden.

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, op het werk, in de vereniging, van onze vrouw,… of man natuurlijk.  Iedereen moet ze wel eens incasseren.  Een terechte klacht, een belachelijke klacht of een steeds terugkerende klacht waar je tot je grote frustratie niks kan aan verhelpen. Klachten waarover we onszelf niet beklagen bestaan niet…dacht je.  Op een toneelscene is alles mogelijk.  Onze klachten zullen jouw lachspieren aanscherpen en je traanklieren prikkelen.  Verwacht je aan groteske intriges, hartverwarmende misverstanden, bh’s, verwarde vrijgezellen, oude foto’s en paspoppen.

Kortom een ontspannende avond met hoog risico op onophoudelijke lachstuiten.  Kom achteraf niet klagen!

De supermarkt is gesloten, de theaterdeuren zijn open, kom dat zien, kom dat horen!

Peter Devisch